Solens Wrath: Verste solstormer i Historie

Space Weather: Solflekker, solstormer og koronamasseutbrudd
På hi 13 februar i 1738 UT, solflekk 1158 utløste den sterkeste solar flare av Året SÅ Langt, en M6.6 kategori X-ray stråling magnitude blast. NASAs Solar Dynamics Observatory REGISTRERT en intens glimt av Ekstrem ultra stråling. Kilden til nettstedet Aktiviteten, solflekk 1158 er jeg Sterk Vekst.

Selv om Solen Ligger 93 MILLIONER miles (149 Millioner km) FRA Jorden, sikrer synd uopphørlig Aktivitet påvirker Vår planet Langt utøver Fondet åpenbare Lys og Varme. Fra en Konstant Strøm av partikler i danne av solvinden til Fondet uforutsigbare bombardement FRA solstormer og koronamasseutbrudd, Earth føles Ofte virkningene av sinus fremragende ledsagere. Mindre merkbar er solflekker krysser soloverflaten, SELV om de er Knyttet til de mer voldelige Handlinger. Alle disse Faller inn i henhold til definisjonen av «romværet».
solflekker

Studerer overflaten av solen Håkan avsløre SMA, mørke områder Som varierer i ANTALL og plassering. Disse solflekker, SOM Har en Tendens til Å klynge i bandet i løpet av og etter Ekvator, skyldes samspillet AV Solens Overflate plasma Med SITT magnetfelt. Ifølge NASA, solflekker er «hi MEST synlige annonsering av Solens magnetfelt.»

Solflekker er kjøligere områder Som cap Noe av den intense ENERGIEN henhold dem. Her er hvordan de Dannes:

Materialet dret solar ekvator Reiser betydelig Raskere Enn materialet dret Polene. De magnetiske feltlinjer beveger skjev. När Det magnetiske feltet er Sterke nok – og vridd nok – jetstrømmer av rennende strømninger lage tau av magnetisme. Det meste av tauet, Eller filament, SOM Ligger inne i solen, men en del av Det Håkan Bryte gjennom Fondet synlige lag, Hvor Hotellet Det er sett i skjemaet av å solflekker. Paret er motpoler, bokstavelig talt; tenker på dem Som magnetisk nord og sør, Med tauet Fungerer Som Magneten i Mellom. [Bilder: Solflekker på Jordens nærmeste stjerne]

Se hvordan solstormer, sol stormer og store utbrudd FRA solen Arbeid i nettstedet SPACE.com infographic. Se Hele solar storm infographic henne påvirker betaler.

Se hvordan solstormer, sol stormer og store utbrudd FRA solen Arbeid i nettstedet SPACE.com infographic. Se Hele solar storm Infographic henne.
Credit: Karl Tate / SPACE.com
Ved temperaturer på 3800 kelvin (6380 grader Fahrenheit Eller 3527 grader Celsius), solflekk temperaturen er Nesten 2000 K (3140 F / 1727 C) Mindre Enn resten Av Solen. Menn Ikke la tallene lokke grader. HVIS no Enkelt solflekk sto alene på nattehimmelen, ville Fondet Være 10 Ganger sterkere Enn fullmånen.

Tilsvarende Kan solflekker Virke Liten jeg Forhold til 865 000-mile (1,392 Millioner kilometer) diameter Av Solen, fordi de vanligvis Dekker Mindre Enn 4 Prosent av synd synlig disk. Imidlertid, SOM strekker SEG FRA 1500 miles TIL 30.000 miles (2,500-50,000 km) jeg Størrelse, Håkan de NAR bredden på planeten Neptun, den Minste av de gass planeter. Menn Med en levetid på alt FRA Noen DAGER til Noen UKER, solflekker er Langt Mindre permanent.

One thought on “Solens Wrath: Verste solstormer i Historie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *